Fotós filmajánló: a Mi top 3 fotós filmünk

Bár már melegszik az idő és naptárilag hamarosan magunk mögött hagyhatjuk a telet, azért az igazi jó időre és hosszú nappalokra még kicsit várni kell. Ilyenkor pedig valljuk be kicsit azért nehezebb elhagyni a komfort zónát és kimenni a természetbe vagy akár az utcára fotózni, illetve ha meg is tesszük az időjárás és a korai sötétedés miatt nehezebb a dolgunk. Hogy segítsünk átvészelni a tél még hátralévő részét gondoltuk összeállítunk egy inspirációs fotós posztot, melyben a három kedvenc fotós témájú filmünket szedtük össze és ajánljuk neked is megnézésre. Ha pedig jól osztod be, talán ki is húzod velük tavaszig.:) Nézzük a címeket:

1. Everybody Street

Az Everybody Street ahogy a címe is utal rá egy street fotós témájú mozi. Azon belül is néhány híresebb NewYork-i fotós munkáját mutatja be. Főleg dokumentum jellegű a történet vezetés, kisebb-nagyobb interjúszerű jelenteken keresztül ismerhetjük meg a szereplőket, akik egyébként önmagukat játsszák kivétel nélkül. A film ízég-vérig hozza a street fotós életérzést, láthatunk benne a vonatfestő graffitisek munkáit megörökítő fotókat, gengszterek és narkósok életét bemutató képsorozatokat testközelből egyenesen a pisztoly csövébe nézve. Egy fotós hölgy által pedig bepillantást nyerhetünk a new york-i rendőrség munkájába és annak könyörtelen valóságába.Street fotósoknak kötelező darab, de bármely fotózás iránt érdeklődőnek jó inspirációs forrás lehet. Nekünk a személyes kedvencünk, csak ajánlani tudjuk.

2. A Bang Bang Klub

A Bang Bang Klub az 1990-es évek elején játszódik és az akkori dél-afrikai polgárháborús helyzetet, valamint az apartheid rendszer felszámolását mutatja be, természetesen fotós szemszögből. Négy fotóriporter munkáján keresztül nézhetjük végig a történetet, akik folyamatosan dokumentálnak az afrikai eseményekről és annak szörnyűségeiről, állandó testközelbe kerülve a legelvadultabb helyzetekkel. A komoly és elgondolkodtató téma ellenére azért találkozhatunk vidáman szórakoztató jelenetekkel is, így aki rászánja magát a megnézésre annak több oldalról is garantáltan jó időtöltésben lesz része. A film egyébként az előzőhöz hasonlóan szintén nem mentes a valóság rideg bemutatásától, úgyhogy gyengébb idegzetűek csak óvatosan.

3. Walter Mitty titkos élete

A Walter Mitty a három film közül a legkevésbé szakmailag fotós beállítottságú így annak is bátran ajánlott, aki még fényképezőt sem tartott a kezében, illetve az idegrendszered felborzolásától sem kell tartanod. A főhős egy igazi elvarázsolt figura, aki a Life magazin egyik fotószerkesztőjeként dolgozik. A sztori cselekményét egy fotós filmszalag utolsó elveszett kockája indítja el, melyet a megszűnő magazin utolsó számának címlapjára szánnak. Ezen fotó és annak készítője, Sean O’Connell megkeresésére indul Walter Mitty, hogy kiderítse hová tűnt az utolsó képkocka. Azt pedig nem is sejti, hogy ezáltal élete nagy kalandja vár rá. A film tökéletes hétvégi mozi akár egyedül, akár baráttal/barátnővel, vagy családdal. Fotósoknak mindenképp, de egyébként bármely hétköznapi halandónak erősen ajánlott megnéznivaló, ráadásul a film zenéje is nagyon eltalált.

Ez lenne tehát a mi Top 3-unk. Reméljük neked is tetszeni fognak és tudsz majd belőlük inspirálódni.