Hogyan tisztítsuk a klímát?

A Pest megye egész területén kiszállást végző Klimamate szakemberei az Ön lakását a boldogság oázisává teszik, hiszen a klíma karbantartását szakszerűen megoldják és elvégzik. Így biztos lehet abban, hogy hozzáértők ellenőrzik a légkondicionálót. A meleg nyári hónapokban fontos, hogy a berendezés megbízhatóan és biztonságosan működjön.

Klímatisztítás hatékonyan

Magát a műveletet a klíma gyorsabb és jobb működése céljából kell végrehajtani. Ezt csinálhatjuk akár mi magunk is, de hátránya hogy több ideig fog tartani és még az is lehet, hogy többet ártunk ezzel, mintha szakember végezné. Nem beszélve arról, hogy figyelni kell a káros anyagok levegőben lévő összetételére is.

  1. állítsuk le a légkondicionálót (kikapcsoló üzemmód)
  2. nyissuk ki és keressük meg a belső egységet
  3. portalanítsuk a klíma szűrőit

A leghatékonyabb karbantartó tevékenység az, ha a szűrőket különböző tisztító spray-vel portalanítjuk. Ez azért is igen hasznos, mert olyan helyre is kerül a permetből, ahová már fizikailag nem tudunk elérni.

A klíma szűrőegységének ápolása

A veresegyházi Klimamate szakemberei azt tanácsolják, hogy ezeket a szűrőket folyamatosan ellenőrizzük, mert hosszabb távon történő alkalmazásuk során lehet, hogy érdemesebb cserélni őket a karbantartás helyett. Maga a tevékenység pedig könnyen elvégezhető: kivesszük a szűrőt és egy szivaccsal vagy kefével megmossuk, és berakjuk áztatásra a fürdőszobában a kádba. Fontos, hogy kímélő szivacsot, illetve kefét szerezzünk be. Száradás után egy speciális spray-vel befújjuk a szűrőket aztán közel fél óra után visszakapcsolhatjuk a légkondicionálót. A helyes működéshez általában 30-40 percet kell működtetni a klímát!