Tippek az álláskereséshez

Az álláskeresés egy fárasztó és olykor sok kudarccal járó folyamat, ugyanakkor néhány egyszerű trükkel Ön is megkönnyítheti a munkáját. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan találhat egyszerűen állást magának.

Mit kell tennie az álláskeresés során?

Az első és talán legfontosabb tényező a hitelesség. Ismerje fel a piaci igényeket és legyen tisztában a saját értékeivel! Az önéletrajz megírásakor nem célszerű fényeznie magát, hiszen ezzel nem csak felesleges interjúkat vállal be, de értékes időt is veszít.

Amennyiben sikerült átgondolnia a kompetenciákat és ezek mentén vállalható önéletrajz született, az alábbi teendők várnak még Önre.

  • Állásportálok felkeresése: Manapság már a nagyobb cégek és vállalatok is szívesen osztják meg az állásajánlataikat a jelentősebb internetes portálokon. Ezekre néhány kattintással Ön is gyorsan feltöltheti az önéletrajzát, lehetőséged adva arra, hogy látható legyen a fejvadászok számára. Érdemes lehet feliratkozni a portál hírleveleire is, azokra a területekre specializálva az ajánlatkéréseket, amelyek felkelthetik az Ön érdeklődését.
  • Karrieroldalak áttekintése: Ha pontosan tudja, melyek azok a cégek, amelyeknél munkavállalóként el tudná képzelni magát, nem árt néhány pillantást vetnie a karrieroldalakra sem. Ezeken mindig az aktuálisan betöltendő pozíciók szerepelnek, és azok a kapcsolati adatok, amelyeken keresztül Ön beadhatja a pályázatát.
  • Személyes találkozások: Amennyiben kiválasztott egy céget, a nyilvános elérhetőségeken keresztül felveheti a HR-es kollégákkal a kapcsolatot. Rajtuk keresztül érdeklődhet a betöltésre váró álláslehetőségekről. A személyes találkozás másik módszere, ha ellátogat a különféle állásbörzékre. Fontos, hogy az interjúkhoz hasonlóan, ide is felkészülten érkezzen, esetleg gyűjtse össze azokat a kérdéseket, amelyeket mindenképpen fel szeretne tenni a cégnek.

A siker kulcsa

Az álláskeresés alatt a szakképzettsége és a tudása mellett kiemelkedő jelentősége van a magabiztosságnak is. Mint az élet számtalan területén, ebben az esetben is az arany középút az ideális választás. Maradjon a realitások talaján, de ne rejtse el azokat a képességeit, amelyek hasznosak lehetnek a pozíció betöltéséhez.